about what "I'm the love of my life" means ;)

or

"oriunde te-ai duce esti deja acolo, asteptandu-te sa sosesti"




Trezirea poate fi asemanata cu participarea la o petrecere la care participa mii de persoane, in care toata lumea este beata, cu exceptia ta. Tu esti singura persoana treaza de acolo.
Atunci cand se trezeste si constata ca este singura persoana treaza de la petrecere, inteleptul se umple de compasiune pentru cei beti din jurul sau, caci stie ca si el obisnuia sa se imbete inainte. El nu ii judeca pe oamenii care continua sa traiasca in iad, caci si el a trait acolo si stie ce inseamna acest lucru.

In India exista o legenda despre Dumnezeu, Brahma, care spune ca acesta se simtea foarte singur. Nimic in afara lui nu mai exista, asa ca acesta era foarte plictisit. Brahma s-a decis sa joace un joc, dar nu avea cu cine. De aceea, el a creat o zeita frumoasa, Maya, pentru a avea cu cine sa se joace. Cand Brahma i-a spus pentru ce a creat-o, Maya i-a raspuns: “Bine, iti propun un joc minunat, dar va trebui sa faci ce iti spun eu.” Brahma a fost de acord, si, urmand instructiunile Mayei, a creat intregul univers: soarele si stelele, luna si planetele. Apoi a creat viata pe pamant: animalele, oceanele, atmosfera, totul.
Atunci Maya i-a spus: “Ce frumoasa este aceasta lume a iluziei pe care ai creat-o. Acum as dori sa creezi o specie de animal care sa fie suficient de inteligent incat sa poata aprecia creatia ta.” Si astfel Brahma l-a creat pe om. Dupa ce si-a terminat creatia, el a intrebat-o pe Maya cand va incepe jocul.
“O sa-l incepem chiar acum”, i-a raspuns ea, dupa care l-a luat pe Brahma si l-a taiat in mii de bucatele minuscule. A asezat apoi cate o asemenea bucatica din Brahma in trupul fiecarui om si a spus: “Acum jocul poate incepe! Am sa te fac sa uiti cine esti, iar tu vei incerca sa te redescoperi pe sine!” Si astfel, Maya a creat Visul, iar Brahma continua sa incerce pana astazi sa-si aminteasca cine este. Brahma se afla in interiorul nostru, iar Maya este cea care ne impiedica sa ne aducem aminte acest lucru.
Cand se trezeste din Vis, omul redevine Brahma si isi da seama ca este divin. El se uita insa la ceilalti, se recunoaste in ei pe sine si spune: “Bine, eu m-am trezit, dar ce se intampla cu ceilalti?” Acum el cunoaste trucul Mayei si le poate spune adevarul celor din jur, in speranta ca si acestia se vor trezi. Doi oameni treji la o petrecere se pot distra mult mai bine decat unul singur. Daca mai apare unul, este si mai bine. Sa incepem asadar cu noi insine. Ceilalti vor incepe apoi si ei sa se schimbe, pana cand toti participantii la petrecere se vor trezi. […]

Cand descopera ca puterea numita viata se afla in interiorul lui, omul isi accepta propria divinitate, dar ramane smerit, caci el vede aceeasi divinitate si in cei din jur. Dumnezeu poate fi foarte usor inteles, caci totul este o manifestare a sa. Mai devreme sau mai tarziu, corpul va muri, mintea se va dizolva, dar tu nu vei dispare. Tu esti nemuritor, ai existat dintotdeauna, de miliarde de ani, sub diverse manifestari, caci tu esti viata, iar viata nu poate muri. Tu dai viata copacilor, fluturilor, pestilor, aerului, lunii si soarelui. Oriunde te-ai duce esti deja acolo, asteptandu-te sa sosesti.


(Miguel Ruiz - "Arta de a iubi")
(foto: "Secret life of a fractal", titiavanbeugen on deviantart)



Comentarii