happy iepurică year! :))

desi credeam ca data mea de fabricatie era in anul dragonului, se pare ca eram inca in iepurică atunci cand am aparut pe piata... in anul ala eu am aparut pe 22 ianuarie, iar iepurică a fost pana pe30 ianuarie, dupa care a venit soparla aia mare, dragonu'. asa ca voila-ma! :))

(tatuajul mi-l pastrez) :D





Pietre pretioase: Perlele, smaraldul, onixul, cristalul
Tari prielnice: Canada, Belgia, Austria, Singapore
Trasaturi definitorii: Dorinta de armonie
Idealuri in viata: Sa fie alaturi de cei dragi
Cadoul potrivit: CD-uri, vinuri scumpe, carti de poezie
Hobbiuri: Sa scrie poezii, sa planteze flori si copaci, sa discute cu prietenii, sa faca excursii pe jos
Nu ii place: Rutina, dezordinea


Iepurii se afla intr-un semn extem de norocos. Semnul lor este emblema vietii lungi si au puterea lunii. Iepurii sunt foarte sensibili la frumusete. Sunt gratiosi si blanzi in vorbe. De asemenea, sunt diplomati si pacifisti. Le place sa duca o viata linistita. Sunt foarte rezervati si au un simt artistic avansat. Invata aprofundat. Cand sunt suparati, ceea ce se intampla destul de des, vor parea ca sunt total indiferenti fata de lumea din jur.

Iepurii sunt norocosi cand vine vorba de bani si sunt buni la facut afaceri. Chiar daca nu pare mare lucru, ei chiar se pricep! Fiind persoane ambitioase, tac si avanseaza catre scopul lor. Nu le place sa atraga atentia, ci prefera sa gaseasca alte moduri de a-si rezolva treburile.

Iepurii sunt manierati si folosesc foarte rar cuvinte urate. In schimb, iti satisfac orice moft pana cand primesc ceea ce vor. Inainte sa-ti dai seama, ai fost castigat! Chiar daca Iepurii par mai lenti uneori, de fapt ei exerseaza prudenta. Citesc tot contractul inainte sa-l semneze. Abilitatile lor de a evalua oamenii si situatiile corect ii fac sa fie ingamfati. Iepurii sunt atenti, intelegatori, calzi, amicali si buni parteneri. Stiu cum sa se relaxeze.

Cand toata lumea fuge, Iepurele iti aminteste ca exista si ziua de maine. Motto-ul lui este “Traieste si lasa sa traiasca”. Iepurele nu te-ar face niciodata de ras in public. Daca poate sa iti crute sentimentele, o face. Din acest motiv este foarte placut de lume.

Iepurii isi fac putini dusmani si intra rar in probleme grave. Nu exista persoana mai intelegatoare. Ei iti dau toata compasiunea de care ai nevoie. Nu te astepta, insa, sa se lupte pentru tine. Daca se agraveaza treburile, Iepurii dispar rapid. Nu le place suferinta si durerea. Cand se simt amenintati, sunt imprevizibili. Daca ii impingi prea departe, vor scapa fara probleme de tine! Iepurii nu sunt luptatori innascuti. Au metodele lor care pot fi la fel de eficiente. Se apara de orice pericol indiferent de ce trebuie sa faca.

Stiu sa intretina atmosfera si sunt gazde exceptionale. Au numai cuvinte bune de spus despre oricine. Cu toate ca stiu mai mult decat spun, sunt discreti cand vine vorba de prieteni. Indiferent de ce li se intampla, aterizeaza pe picioare si sar usor peste obstacolele pe care le intalnesc. Cred in ei insisi si sunt impacati sufleteste.

Iepurele este o fire linistita, interiorizata si discreta care lasa impresia ca are solutii la toate problemele. El gandeste foarte mult si foarte bine inainte de a intreprinde ceva anume, cantareste totul din cele mai variate unghiuri. Cand va avea o sarcina de dus la indeplinire, inainte de a o accepta, el se va gandi la ce are de facut, apoi ia in calcul recompensa. Daca aceasta nu va fi pe masura muncii depuse, nu va accepta niciodata sa faca acel lucru. Nu munceste pe gratis, ci numai daca este stimulat material corespunzator. Daca se apuca insa de o treaba, puteti fi siguri ca o va face asa cum scrie la carte. Daca vor abandona natura lor conservatoare si vor deveni putin mai agresivi, Iepurii vor putea avea o viata imbelsugata si plina de satisfactii spirituale si financiare. Iepurele (sau Pisica) este unul dintre cele mai delicate animale dintre cele 12. De obicei este amabil, dragut si bineinteles un om popular. Nimeni nu-l poate ignora, pentru ca Iepurii sunt buni camarazi si stiu sa dea ce este mai bun din ei.

In general oamenii se simt bine in prezenta nativilor din acest semn zodiacal, pentru ca ei creeaza in jurul lor o atmosfera relaxata si de bunadispozitie. Nu le plac situatiile conflictuale si cu diplomatie le vor evita manevrand totul din culise. Este un joc care ii satisface si in care sunt maestri. De cele mai multe ori creeaza astfel de situatii doar pentru a-si atinge propriile interese. Cu siguranta vor reusi pentru ca le vor fi alaturi manierele si prezenta de spirit dar si amabilitatea ce ii caracterizeaza in orice imprejurare.

Nativii Iepure nu-si asuma nici un fel de responsabilitati pana cand nu analizeaza situatia pro si contra din toate punctele de vedere. Poate de aceea oamenii Iepure se descurca atat de bine in munca lor. Intr-o relatie pot fi parteneri de exceptie. Romantici si draguti, de incredere, oamenii Iepure nu duc lipsa de pretendenti.

Nu incerca sa intelegi personalitatea unui Iepure, pentru ca nu vei putea. Ei au o sensibilitate care este foarte greu de inteles de catre ceilalti. Sunt ciudati, creativi, dar si magici.
Sunt foarte intuitivi si sunt foarte diferiti de ceilalti. Sunt gata sa se bazeze pe intuitiile lor, in unele momente mai mult decat pe logica. Sunt profunzi, misteriosi si capabili sa daruiasca o dragoste cu totul “altfel”. In general au o personalitate foarte placuta si apreciaza lucrurile de calitate si cultura. De obicei sunt foarte inteligenti si le place mult sa citeasca.
Iepurele alege intotdeauna situatiile care ii sunt favorabile, prin urmare arareori i se intampla sa aiba un dezacord cu cineva sau sa se infurie. Pe de alta parte, straluceste in comunicarea subtila, in negocieri si in domeniile care necesita sa fii cu un pas inaintea celorlalti. Are darul de a prevedea ce urmeaza sa se intample, iar acest lucru il ajuta enorm in afaceri.

Nativii acestei zodii sunt persoane rafinate, cu o postura eleganta, plina de gratie si de bunavointa. Multi au un simt artistic dezvoltat si activeaza intr-un fel sau altul in domeniul artei si al frumosului. Stiu sa-si amenajeze casa si sa se imbrace cu gust. Amabilitatea, aerul discret si eleganta lor ii fac foarte placuti in ochii celorlalti.

Nu vorbesc mult, insa este indicat sa fie ascultati cu atentie in momentul in care o fac, pentru ca in general au de spus lucruri inteligente. Sunt foarte creativi, sofisticati si talentati. Este greu sa ii prinzi nepregatiti si sunt in general imprevizibili.
Ceilalti ii pot impartasi Iepurelui linistiti necazurile si sentimentele lor, nativul le trateaza cu discretie, dar el insusi se deschide cu greu. In relatiile de dragoste are nevoie de un partener langa care sa se simta in siguranta, are nevoie de stabilitate pe plan emotional si financiar. In locul aventurilor este in cautarea unor relatii serioase si calculate. Iepurele este atasat de familia si parintii lui. Partenerul trebuie sa-i fie fidel, sa-i asigure nativului incredere, siguranta si dragoste.

Ce ii place

Iepurilor le plac foarte mult conversatiile bune, indiferent de ce fel ar fi acestea. Le plac in general lucrurile de calitate, cartile foarte interesante si piesele de teatru.
Prefera sa admire opere de arta si sa participe la concerte de succes. Pentru ei este foarte important sa aiba haine frumoase si o casa cu lucruri de valoare. Agreeaza in general rutina si confortul, care le asigura stabilitatea si siguranta. Sunt foarte atrasi de secrete, iar lucrurile misterioase sunt o adevarata provocare pentru ei. Cand au timp, citesc romane de dragoste si se uita la filme vechi.
Prefera ca ambianta o muzina clasica in surdina si in general este atras de oamenii cu maniere. Pentru ei pacea si prosperitatea sunt foarte importante. Le place curatenia si apreciaza armonia din jurul lor.

Ce nu ii place

Nu ii place ca oamenii din jurul lui sa incerce sa profite de el sau sa caute sa il prinda pe picior gresit.
Nu le plac filmele noi si romanele care nu au nici un pic de romantism in ele. Nu prea le place sa fie nevoiti sa ia decizii sau sa aiba parte de schimbare. Urasc violenta.
Nu le place mizeria, murdaria si surprizele, mai ales cele neplacute. Nu stau prea mult in preajma oamenilor care ii critica sau a celor care intarzie tot timpul.

Zodia Iepure - Yin si Yang

Iepurele este un animal Yin si este orientat in directia Yin, ceea ce reprezinta un foarte bun echilibru pentru persoanele din acest semn.
Este capabil sa vada punctele de vedere al tuturor oamenilor.
Intelege foarte bine toti oamenii si ii ajuta pe cei din jurul lui.

Cum isi petrece vacanta

Iepurii iubesc sa invete lucruri noi despre oamenii cu care se intalnesc. Unii petrec chiar o viata inteaga incercand sa isi gaseasca linistea interioara si incercand sa le imparta liniste celorlalti. Sensibili din fire, Iepurii ar fi fericiti daca ar putea sa caute in toate vacantele comori ascunse ori macar cumparaturi interesante. Le place sa calatoreasca in locuri clasice (Europa si Asia sunt o varianta interesanta).


Iepurele in dragoste


Iubitul Iepure nu va avea niciodata inima deschisa. Iepurele pare distant, dar este senzual si iubitor - o imagine dura protejeaza un interior tandru. Iepurele, desi romantic, este si realist. El este in intregime Yin si, fie femeie sau barbat, este in ton cu partea feminina a psihicului lui.
Iepurii sunt foarte usor de ranit si in general uita foarte greu loviturile pe care le primesc de la parteneri.
Femeile Iepure nu se indragostesc la fel de repede ca barbatii Iepure, pentru ca in general sunt ocupate sa se admire si nu prea au foarte mult timp pentru ceilalti.
Ambii sunt niste parteneri foarte sinceri in momentul in care se indragostesc. Ei sunt capabili sa minta foarte usor in toate domeniile, insa nu si in cel al dragostei. Nativii sub semnul Iepurelui sunt fiinte sensibile, extrem de emotive, pentru care domeniul sentimental conteaza enorm. Cand iubesc, au tendinta sa se jertfeasca pe sine, pentru binele partenerului. Numai ca, oferind prea mult si idealizandu-si partenerul de viata, sfarsesc prin a suferi. Sunt foarte usor de ranit, cu o simpla vorba sau o privire rautacioasa. In dragoste, sunt genul de oameni a caror suferinta sufleteasca duce la suferinta fizica si se pot imbolnavi daca sunt extrem de nefericiti.
Nu sunt genul de persoane care accepta lacrimile. Pe ei nu ii impresioneaza plansetele persoanelor din fata lor.
Odata gasita persoana potrivita, nativul Iepure stie sa ofere dragoste si siguranta afectiva.

Femeia Iepure

Este o fire creativa, mereu naturala.
Ca o pisica blanda, femeia Iepure iti va da impresia ca tocmai ai cunoscut un specimen rar al rasei umane. O eleganta sobra, o atitudine curtenitoare, un glas fin si o multime de cuvinte pline de subintelesuri. Nicicand nu se va lasa dezvaluita din prima si niciodata nu va vrea sa afle totul preferand desertul ca prim fel. Crede in pasii marunti, are o intuitie care foarte rar da gres si pare sa faca instinctiv cele mai bune alegeri. Pentru ca prefera drumul clasic, care s-a aratat de succes, nu va da frau liber impulsurilor de moment, riscand sa scape porumbei in limbaj sau sa se faca de ras in public. Stie tot ce vrea si stie si cum sa obtina: cu incredere, rabdare si perseverenta.
Semnul Iepurelui este cel mai norocos din tot zodiacul si sansa se arata de partea acestor femei foarte devreme. Le vedem inca de mici hotarate sa descopere toate tainele pe care doamna educatoare le anunta si, mai tarziu, dornice sa afle prin experienta proprie tot ce se ascunde in aceasta lume mare. Sunt curioase si nu degeaba semnul Iepurelui este reprezentat in unele variante ale horoscopului chinezesc drept semnul Pisicii.
Este o placere sa cunosti astfel de femei: ca prietena a lor poti avea parte de incredere si sfaturi bune pe care experienta de viata, lecturile si pregatirea lor culturala le valideaza. Sunt ospitaliere si te vor primi de fiecare data ca si cum ar fi prima oara cand le calci pragul: fiecare vizita recreeaza o prima impresie minunata. Mereu politicoase, ele se poarta frumos chiar si cu cei pe care ii desconsidera, adesea indiferenta lor blanda fiind un pas catre impacarea cu un dusman anuntat. Iubesc arta si tot ce tine de frumos, iar o carte buna sau un bilet la teatru le va incanta la fel de mult ca un compliment sau un buchet imens de flori.
Le place viata lor si stiu sa o traisca intr-un ritm propriu, preferand comoditatea, siguranta, stabilitatea in locul unor pasiuni nebunesti sau al unor riscuri inutile. Cu siguranta nu va ascunde doi amanti in dulap cand sotul paseste in casa pentru ca stie sa faca alegeri foarte bune: va prefera un barbat cu stare, puternic, admirabil, decat unul carismatic si fara un leu pe care sa il insele toata ziua. Chit ca iubeste arta!
Este iertatoare cu cei din jur, mai ales daca le poarta o afectiune sincera. Nu uita insa tradarile si rautatea intentionata, iar ranile ei, bine ascunse, pot sangera uneori toata viata. Este o fire sensibila, asa ca doar un barbat intelegator poate ramane pana la sfarsit langa ea.
Ca sa ii poti fi alaturi si pentru ca fericirea cuplului sa nu fie doar un ideal ar trebui sa ii cunosti gusturile, sa poti face diferenta intre refuzul politicos si timiditatea acceptarii, sa stii cand sa vii aproape si cand sa pleci fara repros daca vrea momentul ei de singuratate.
Cadourile frumoase, cu ambalaj sofisticat, o vor incanta, curiozitatea sporindu-i placerea (este valabil si in pat!). Nu te obosi sa o alinti cu vorbe mari sau sa ii creezi poezii de sute de pagini daca stii ca talentul tau literar nu este formidabil. Prefera originalitatea exprimarii, iar adesea un simplu “te iubesc” face mai mult decat declaratiile in versuri labartate. In plus, fiind o mare fana a artei, va sti sa faca diferenta intre un Shakespeare si un tanar indragostit, simpatic, dar si penibil. Cu candoare, ti-o va si spune. Si va sti cum sa faca sa nu te doara sinceritatea ei!
Nu te speria, nu va sta 5 ore in fata oglinzii ca sa isi machieze un ochi, nici nu se va strange in corsete pe care sa le desfaci cu patentul! Prefera naturaletea, hainele largi, dar placute la atingere si moi. Uneori pare chiar o fana a hainelor de blana, desi blandetea ei nu se potriveste la prima vedere cu aceasta pasiune. Poate ar trebui sa iti pui si cateva intrebari: pare serafica, minunata, dar prin vene ii curge si sange de Eva. Asa ca nu o calca des pe bataturi pentru ca mica ei codita s-ar putea sa te lase balta cand ti-e lumea mai draga. Si la cat de cuceritoare e, sa nu te miri daca va mangaia cu puful ei un nou mascul feroce. Fii pe faza ca sa nu afli ce ai de pierdut...

Este o placere sa aveti in preajma o nativa a acestui semn, pentru ca este agreabila, poate intretine o conversatie pe orice tema, este cultivata, rafinata si plina de maniere. Are nevoie de confort si de lux si pentru a-si atinge aceste necesitati nu va ezita sa faca o casatorie din interes.
Femeia Iepure este inteligenta si sofisticata. Este gazda perfecta pentru toti prietenii ei, deoarece este foarte sarmanta si talentata. Ii place foarte mult sa citeasca si este capabila sa vorbeasca foarte bine.
Este o femeie foarte delicata si este capabila sa isi sustina foarte bine partenerul in momentul in care este nevoie de aceasta. Are foarte multi admiratori si foarte multe persoane sunt dispuse sa le devina iubiti. Ii plac relatiile serioase si este gata sa dezvolte depresii puternice in momentul in care este parasita. Nu se fereste sa isi foloseasca farmecul feminin pentru a castiga anumite avantaje si este vazuta foarte des la bratul unei persoane mai in varsta.
Este capabila sa isi faca multi prieteni si poate sa le dea sfaturi foarte bune celor de langa ea. Este capabila sa fie foarte simpatica si este tot timpul in jurul tau pentru a se asigura ca nu iti este foame sau ca nu esti plictisit.
In societate femeia din zodia Iepure are un caracter prudent, este inteligenta si discreta. Reprezinta imaginea femeii cumsecade, care ascunde o anumita doza de egoism. Nu face caz de nici un aspect al vietii sale. Ii plac petrecerile cu fast, ceremoniile, desi nu este intotdeauna foarte sociabila. Se va simti bine intr-un mediu calm, pentru ca are oroare de scandaluri - o demobilizeaza, devine vulnerabila si poate fi ranita cu usurinta. Ea se cunoaste si evita astfel de circumstante. Daca se trezeste totusi in mijlocul unei dispute, simtul diplomatiei o va face un bun reconciliator.
Cu prietenii se cearta rar. In general este foarte draguta cu ei, iar acestia au frumoasa calitate de a fi chibzuiti. Fidela prietenilor, va sari in ajutorul lor, fara insa sa-si sacrifice linistea pentru ei.
In intimitate detesta complicatiile sentimentale si va fi usuratica pana cand va gasi barbatul visurilor ei. Atunci va face totul ca sa-l cucereasca si sa-l pastreze. Este o femeie sensibila, care are nevoie de multa atentie, nesuportand sa fie neglijata, ori ca relatia sa cada in banal. Daca barbatul de langa ea va sti sa ii ofere tot ce are nevoie, ii va rasplati eforturile prin fidelitate si prin armonia pe care stie sa o instaleze in mediul familial.

Personalitati: Confucius, Walt Whitman, Brad Pitt, Regina Victoria, Printul Albert, George Michael, Drew Barrymore, Brigitte Nielsen, Kate Winslet, Jane Seymour, Cary Grant, Frank Sinatra, Tina Turner, Albert Einstein, Maria Antoaneta, I.V.Stalin, Fidel Castro, Ingrid Bergman, Harry Belafonte, Orson Welles, Whitney Houston, George C. Scott.


Caracteristicile zodiei Iepure de Lemn:
perioada 14.02.1915 - 02.02.1916 si 11.02.1975 - 30.01.1976

Iepurele de Lemn este acel prieten modest, introvertit, care nu te-ar rani niciodata. Nativul se fereste sa critice sau sa demonteze ideile cuiva. Plin de generozitate, diplomat si onest, isi castiga rapid simpatii. Din nefericire, ii dau tarcoale si persoane cu intentii dubioase, gata sa profite de bunatatea lui. Chiar daca ii este extrem de greu sa refuze pe cineva, pentru binele lui, Iepurele de Lemn va trebui sa invete si acest lucru.

L-ar putea ajuta faptul ca prin natura sa este de obicei prudent. Desi pare insotit de sansa intreaga sa viata, nativul nu-si va forta niciodata norocul. Daca i se cere sa ia o decizie, o va face fara graba, cantarind cu luciditate fiecare aspect. Firea lui practica il ajuta mult in toate domeniile de activitate.

Din punct de vedere financiar, nu se pricepe deloc sa stranga averi, deoarece il tenteaza prea mult sa-si faca tot felul de mofturi. Banii, cum vin, tot asa se si duc.

Nativul este un familist convins, dar nu-si va manifesta in public sentimentele. Fire conservatoare, profund atasat de familie si de valorile traditionale, caldura sufletului sau este simtita numai de cei mai apropiati.
Este preocupat si chiar poate sa-si aleaga o activitate in domeniul artistic, in special daca este vorba despre muzica sau literatura.
Este emotiv, sensibil. Pune mare preţ pe sentimente. Binevoitor, gata sa ajute atat cunoscutii, cat si necunoscutii, Iepurele evita situatiile conflictuale si navigheaza mai intotdeauna in ape linistite.
Iepurele de Lemn are sentimente foarte intense, dar nu le va arata niciodata in public. Le permite sa il cunoască numai celor dragi, in fata carora se deschide in totalitate. In schimb, in relatiile cu restul lumii, incearcă pur si simplu sa fie corect si sa evite problemele.
Este un mare cheltuitor, capabil sa cheltuiasca sume imense de bani. Din fericire pentru el, soarta ii oferă deseori oportunitatea unor castiguri insemnate, astfel ca nu ajunge niciodata in faliment, dar nici putred de bogat.
Sensibilitatea sa nativă isi pune amprenta si asupra preocuparilor sale. Ii place arta, stie să aprecieze o melodie buna sau sa faca diferenta intre un roman de calitate si o carte scrisa doar pentru a se vinde bine.
Uneori, Iepurii de Lemn chiar isi aleg meserii care au legatura cu domeniul artistic.

Prieteni si dusmani

Le place sa fie asociati cu un grup sau un club, unde pot gasi confort si siguranta in compania altora. Iepurii isi iubesc prietenii si le ofera tot sprijinul lor si la nevoie un umar pe care sa planga.

Le place sa petreaca mai mult decat orice altceva.

Prieteni compatibili: Cei mai buni prieteni: Capra si Porcul.
Dusmani de moarte: Cocosul.

Comentarii