Pancarta cu o soluție pentru rezolvarea multor probleme, pancartă cu care o să merg azi la Guvern. Din pacate pentru România e cam utopie. Măsurile scrise ar fi pentru toti politicienii, indiferent de orientare. Nu mă aștept la rezultate. Doar fac partea mea, spun ceea ce cred și în ceea ce cred. Poate peste niște generații picul ăsta o să conteze. Sau nu.



Ideea e să ne unim toți românii, indiferent de orientara politică, pentru interesele NOASTRE comune.

Să cerem mai mult, să cerem ceva mult mai altfel. Deși s-ar putea să le cerem degeaba, pentru că nu e-n interesul niciuneia dintre grupările politice. Cu cererile astea chiar ne-am putea uni și cu eventualii protestatari ce susțin PSD-ul... și atunci ar fi o țară întreagă care să schimbe tot sistemul politic actual. So...
"Suedia nu ofera politicienilor sai nici privilegii, nici imunitate, nici indemnizatii speciale, iar transparenta autoritatilor in ceea ce priveste cheltuirea banului public este desavarsita.
Parlamentul din Suedia tine socoteala tuturor cheltuielilor in rapoarte depozitate intr-o singura incapere, iar fiecare parlamentar are dosarul sau. Orice suedez poate consulta dosarele individuale ale celor 349 de demnitari sau poate cere informatii online. Functionarii trebuie sa puna la dispozitia doritorilor corespondenta zilnica si e-mailurile oficiale ale prim-ministrului, orice cetatean avand acces la aceste informatii. In sala calculatoarelor este posibil chiar SA STUDIEZI TRASEUL UNOR DOCUMENTE, cum ar fi cheltuielile guvernamentale sau detaliile unei licitatii publice. De exemplu, unul dintre rapoartele cu cheltuielile premierului a inclus si pranzul luat impreuna cu presedintele Bancii Centrale, precizandu-se chiar ce au mancat si au baut cei doi.
Parlamentarii suedezi au la dispozitie garsoniere detinute de stat, cu o suprafata de circa 40 de metri patrati. Bucataria este impartita la comun si nu exista personal de serviciu. Demnitarii nu au secretare sau consilieri, nici masini de serviciu cu sofer. Nici primarii, nici guvernatorii nu au dreptul la resedinte oficiale gratuite, iar consilierii nu au salariu lunar sau birou propriu, asa ca lucreaza de acasa.








Comentarii