Da, da, da.


Ultimul apărut dintr-o serie de filme pe care eu le văd vizionate împreună, pentru că se completează unul pe altul în a zugrăvi o imagine cât mai completă asupra realităților ce (sper) vor veni. O incredibilă serie care comprimă sute dintre cele mai serioase cărți de spiritualitate și informații pe tema istoriei și evoluției umanității.

1. "Cloud Atlas", care explică modul în care funcționează mecanismul reîncarnărilor;

2. "Lucy", care sub pretextul unui film de acțiune banal (și nu prea reușit ca film de acțiune - tocmai pentru că nu ăsta a fost scopul lui Besson) transmite tone de informații despre ce înseamnă originea universului și originea și evoluția umană de până acum și cea de acum înainte (schimbări de adn, capacități așa-numite în prezent paranormale, expansiunea conștienței înspre infinitul mic și înspre infinitul mare - as above so below);

3. "Doctor Strange", care arată modalitățile prin care se poate ajunge la următoarele niveluri de evoluție a omului (meditație și toate tehnicile conexe, recunoașterea reciprocă și colaborarea între știință și spiritualitate, exemplificată în film prin colaborarea între medicina alopată și tehnicile spirituale).


Avem deci 1. mecanismul reîncarnărilor (care este el însuși un mecanism de evoluție) 2. de ce (evoluție) 3. alte mecanisme complementare de evoluție. 

Aceleași lucruri sunt prezentate extraordinar de bine (dacă se urmărește același fir spiritual) în trilogia "Matrix", iar pentru cei cu mai multă aplecare spre științele exacte și explorarea cosmosului, în "Interstellar".

Se poate argumenta că-s "doar" niște S.F.-uri, însă istoria a arătat multe dintre acestea împlinindu-se în generațiile următoare (a se vedea ca exemplu scrierile lui Jules Verne). În orice caz, există o mare coeziune și coerență a tuturor acestor informații, care încep să ajungă la public într-o formă extrem de concentrată și rapidă și lucrurile se înțeleg la scară din ce în ce mai extinsă. Tot înainte, zic. :)




Comentarii