Despre dependente
(de tot felu')

(pana nu le depasesti, nu stii cat de bine e sa nu le ai :D)



Cum pot fi combatute dependentele prin intrarea in contact cu natura noastra spirituala...? Orice fel de dependenta, incluzand cumparaturile, munca, mancatul (bulimia, anorexia, dezordinea alimentara), medicamentele, alcoolul, sexul, relatiile extra-conjugale, relatiile de codependenta si dependentele emotionale sunt toate folosite pentru a umple un gol...un gol al echilibrului interior, al increderii, sigurantei, iubirii, bucuriei si creativitatii - natura noastra spirituala.
Dependentele ne ajuta sa evitam sa ne asumam responsabilitatea pentru noi insine si ne impiedica sa detinem controlul asupra propriei vieti. Ne dorim ca ceva sau cineva sa umple acel gol si sa aiba grija de noi. Unii se refugiaza in medicamente si alcool....fiind in cautarea acelui "ceva"... Altii isi invinuiesc adesea partenerii, au aventuri extra-conjugale sau chiar ies din acele casnicii in cautare de „senzatii”... Golul provine din separarea de Sinele Divin, natura noastra spirituala.

Pentru a intra in contact cu acea parte din noi insine, trebuie sa ne deschidem sufletele, sa ne exprimam creativitatea. Unii clienti mi-au marturisit ca le este frica sa-si deschida sufletul din teama de a fi raniti... Altii mi-au spus ca le este frica sa se exprime din teama de critica... Astfel, ei s-au retras si s-au dedat dependentelor, acestea devenind scuza perfecta pentru a nu-si trai maretia si succesul.

Atunci cand vom invata cum sa ne deschidem adevaratei noastre naturi, nimeni nu ne va mai putea rani. Cu cat vom fi mai in contact cu sinele nostru, cu atat mai deschisi vom fi spre a simti iubirea dinauntrul nostru. Cu cat vom trai mai mult acea iubire, cu atat mai putin vom cauta aprobarea sau dragostea altora si astfel nu ne vom mai simti raniti sau respinsi. In plus, atunci cand suntem in contact cu noi insine, cuvintele si actiunile potrivite vor avea loc la momentul potrivit, iar intrebarile pe care ni le vom pune vor apare din cadrul comunicarii, mai degraba decat din a ne inchide inimile din nou... Cu sufletele deschise, vom fi mai creativi si mai dispusi sa ne asumam riscuri si chiar sa facem greseli pana cand reusim. Putem sa utilizam criticile in mod constructiv, avem curajul si forta interioara sa traim cu iubire si sa ne exprimam sinele creator.

Adevarata noastra natura este Sinele Divin, sau spiritul, acea parte din noi conectata cu lumea vibratiilor, acea parte care primeste influxuri energetice - forta noastra vitala.

Atunci cand oamenii sunt deschisi acelei parti „mai inalte”, adesea spun ca simt o senzatie de furnicaturi pe piele, o senzatie de caldura in suflet, sau un surplus de energie care tasneste din vibratii, interior. Multi oameni observa sincronicitatea gandurilor si intamplarilor si se simt tulburati de trairea „interventiei divine”. Spun ca simt ca se afla intr-un curent....

Acestea sunt sentimentele, senzatiile pe care le cautam. Eu le numesc „vibratii spirituale”. Cand inlocuim dependentele cu „vibratii spirituale” ne simtim impliniti si nu avem nevoie ca „alte spirite” sa ne umple golul. Ne simtim bine si chiar traim acel „ceva” curgand impreuna cu forta creatoare. Cu cat suntem mai conectati la Spiritul Nostru Divin, cu atat mai tare va curge vitalitatea, iubirea si creativitatea. Aceasta inseamna a ne simti ghidati, sustinuti si binecuvantati. Asadar, cum sa ne deschidem Spiritului Divin?
Va trebui sa ne asumam sa devenim cel mai bun Sine care putem fi. Este angajamentul care declanseaza procesul... Apoi va trebui sa descoperim cine suntem, de ce suntem aici, care este scopul nostru si cum il putem indeplini. Nu scopul este important ci procesul continuu de cautare, cel care ne mentine emotionati si in contact cu fluxul nostru creator.

Pentru a intra in contact cu Sinele Nostru Divin, va fi nevoie sa lucram la dezechilibrele noastre fizice, deficientele de personalitate si problemele cotidiene. Primele zone asupra carora ar trebui sa ne centram sunt - sanatatea si forma buna a corpului nostru, familia si relatiile sociale, gasirea scopului si o viata traita in serviciul umanitatii.

A fi sanatos si in forma - A fi in forma implica a fi responsabili pentru trupul nostru si a mentine un echilibru - obisnuinte alimentare sanatoase, exercitii potrivite, somn suficient, meditatie si mediu de viata linistit si placut.

Familia si relatiile sociale - Relatiile familiale si sociale sanatoase vin odata cu o dezvoltare psihica sanatoasa. Acest lucru se intampla monitorizandu-ne comportamentul, facand o introspectie asupra vietii, corectand greselile, transformand ganduri negative si daunatoare, judecati si sperante, iertandu-i pe altii si pe noi insine. Aceasta ne ajuta sa ne deschidem sufletul.

Gasirea scopului - Lucrand la deficientele, la slabiciunile personalitatii noastre, incepem sa devenim mai conectati cu noi insine, mai obiectivi si mai putin critici. Ne descoperim propriile valori, traim cu principii morale si etice si ne stabilim propriile standarde. Incepem sa traim prin propria vointa si intentie mai degraba decat prin programare conditionata. Cand se intampla aceasta, incepem sa observam cauzele si efectele gandurilor, cuvintelor, actiunilor si oportunitatilor. Observam modelele si sincronicitatile de dincolo de cele 5 simturi... Acest lucru se manifesta adesea prin sentimentul de a fi conectati la ceva mai presus de noi insine, Sinele Divin, partea noastra intelegatoare, iubitoare, creativa. Fiind in contact cu aceasta parte a noastra incepem sa simtim ca ne aflam aici pentru a indeplini un scop mai inalt. Mai degraba decat „sa il cautam”, il putem descoperi privind filmul vietii noastre si identificand ce ne-a ajutat sa ne simtim demni de admiratie. Scopul ne este adesea aratat fie prin intermediul celor mai mari provocari pe care am invata sa le depasim, fie cu ajutorul talentelor cu care am fost inzestrati.

Indeplinirea scopului - Identificand provocarile pe care a trebuit sa le depasim, adesea vom deveni dornici sa-i ajutam pe altii cu probleme similare, fie vom deschide o fundatie, organizatie, vom desfasura work-shopuri, vom scrie o carte sau vom deveni mentori. Sau, daca suntem constienti de talente si aptitudini, le putem dezvolta intr-un fel unic si le putem impartasi si altora. Aceasta se intampla cand pornim pe calea scopului urmarit si a serviciului adus omenirii. Atunci cand ne concentram pe aceasta cale si lucram la ceea ce iubim, munca devine iubire. Ne simtim mai impacati si mai multumiti. Devenim mai fericiti, mai impliniti, plini de succes si dragoste. Cand vom transmite aceasta si altora, vom experimenta „vibratiile spirituale”.



(traducere dupa un articol de Penny Cohen)

Comentarii